GündemHava Durumu

Ege Bölgesi’ne saat verildi: Kuvvetli geliyor! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Ege Bölgesi dahil birçok yerde kuvvetli olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  sel, fırtına, sağanak uyarıları geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Yağışların kuvvetli olacağı iller de duyuruldu. Kuvvetli yağışa karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

SEL, FIRTINA, SAĞANAK…

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ OLACAK

Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kütahya, gece Muğla ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 14°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yer yer hafif sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 20°C
Parçalı, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

İZMİR °C, 20°C
Parçalı, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu

MUĞLA °C, 21°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yer yer hafif sağanak yağışlı

İL İL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ve Ege’de toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.