Editörün SeçtikleriEkonomi

SSK ve Bağ Kur emeklilerine zam yerine yüzde 50 indirim müjdesi verildi! Yeni dönem bu şekilde olacak

Emeklilerin gözü kulağı seçim öncesi maaşlarına yapılacak zam haberlerindeydi. Ancak, beklenen zam müjdesi yerine, hükümetin indirim kampanyalarıyla gelmesi emekliler arasında hayal kırıklığı yaratırken yüzde 50 indirim yapılacağı habeleri de geldi. 2024 yılı, emekliler için umut dolu bir yıl olarak başlamıştı, ancak, milyonlarca emekliyi üzen haber geldi ve zam olmayacağı paylaşıldı. Zam beklenirken, hükümet indirim kampanyalarına ağırlık vereceğini kamuoyu ile paylaştı.

İndirimlerle Desteklenen Yeni Dönem

Seçim atmosferinin sıcaklığı artarken, hükümetin emeklilere yönelik çözümü indirimlerde gizli olduğu belirtilerek zam beklentilerinin yerine indirimlerin öne çıkması, emekliler arasında genel bir hayal kırıklığına neden olduğu ifade edildi. Bununla beraber hükümetin duyurduğu bir diğer gelişme ise emeklilere yönelik promosyonlarda yaşanan artış olduğu ifade edilerek kamu bankaları tarafından verilen emekli promosyonları 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişen miktarlarda olacak ve yarın itibarıyla hesaplara yatırılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı’ndan Enflasyon İtirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde yaptığı konuşmada enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığına dikkat çekti. “Enflasyon ortamında ne verirsek verelim, dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” diyen Erdoğan’ın bu sözleri, emeklilerin ekonomik endişelerini bir kez daha ön plana çıkardığı bildirilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurduğu indirim kampanyaları netleşmeye başladığı ifade edildi. PTT’den Tarım Kredi’ye, Türk Hava Yolları’ndan demir yollarına kadar birçok kurum, emeklilere özel indirimler sunacak.

Emeklilere Sunulan İndirimlerin Detayları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sosyal tesislerinde %50 indirim, PTT’de %20 indirim, uçak biletlerinde %25 indirim, iletişim hizmetlerinde %25 indirim ve hızlı trende %10 indirim gibi avantajlar sunulacak. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş’ın açıklamasına göre, çift emekli maaşı alanlar her iki maaş için de ayrı promosyon alabilecekler. Bu da çift emeklilerin ek gelir elde etmelerine olanak tanıyacak bir düzenleme olarak öne çıkıyor.

Zam Talebi Devam Ediyor!

Emekliler, hükümetin indirim politikalarına tepkili. İndirimlerin, geçim sıkıntısı çeken emeklilerin asıl sorunu olan maaşlara zam taleplerini karşılamadığını dile getiriyorlar. Emekliler, maaşlarına yapılan zam beklentisiyle bekleyişlerini sürdürüyorlar.