EkonomiGündem

Hesaplara 7 bin 608 TL yatırıldı: E-Devlet şifrenizle girip bakın!

Maaş ödemeleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Devlet tarafından karşılıksız olarak yapılan destek ödemelerine ilişkin detaylar araştırılıyor. Devlet, destek amacıyla birçok başlık altında ödeme yapıyor. Bu ödemeler arasında evde bakım maaşları da var. Buna göre, evde bakım maaşı kapsamında destek ödemesinden yararlanan kişilere her ay 7 bin 608 TL yatıyor.

Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli yakınlarına bakanlara maddi destek sağlıyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapanlar koşullara uyması durumunda 7 bin 608 TL’den yararlanabiliyor. Bu doğrultuda, her ayın 15’i ile 31’i arasında evde bakım maaşı ödemeleri gerçekleşiyor. Mart ayının son günlerinde paralarının yatıp yatmadığını merak eden hak sahipleri ise SMS ya da e-Devlet üzerinden kontrol edebilir.

MART AYI ÖDEMELERİ YAPILDI

Devlet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç, yaşlı yakınlarına bakanlara evde bakım maaşı yatıyor. Buna göre, mart ayı evde bakım maaşı bugün itibariyle hak sahiplerinin hesabına aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarının yatırıldığını bildirdi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.