Gündem

Emekli maaşlarına zam Temmuz’a kaldı!

2024 emekliler yılı olarak ilan edildi ancak emekli maaşları enflasyona yenik düşüyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Bunun yeterli olmadığını ve zam beklentileri her geçen gün artıyor. Ve müjde geç olsa da Bakan Işıkhan’dan geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına zam yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, zammın temmuz ayında masaya yatırılacağını ve ihtiyaçlar doğrultusunda emeklilere daha fazla pay verileceğini söyledi.

Promosyon ödemeleri başladı

Işıkhan, kamu bankalarında emekli promosyonlarının 8 bin ile 12 bin lira arasında değişeceğini ve bugün itibarıyla ödemelerin başladığını duyurdu. Diğer bankaların da promosyon miktarlarını güncelleyeceğini ve sağlam politikalarla emeklilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.

Temmuz’da zam müjdesi

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ifade ettiğini hatırlattı. Emekli maaşlarının memur emekliler için toplu sözleşmeye, SSK ve Bağ-Kur için enflasyona göre belirlendiğini, ancak ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda bu tutarların üzerinde adımlar atıldığını vurguladı.

3600 ek gösterge ve esnaflar için düzenleme

3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletileceğini ve esnafların emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliğin giderileceğini de sözlerine ekledi.

Işıkhan: “Hiçbir zaman tutamayacağımız sözler vermedik”

Işıkhan, son 5 yılda yaşanan afetlere rağmen vatandaşları mağdur etmeden hizmet verdiklerini ve Cumhur İttifakı’nın hedefi olan Türkiye Yüzyılı vizyonunu emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacaklarını söyledi.