Gündem

Pazar günü bunlar yasak olacak: 81 ilde belli oldu!

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandığa gidiyor. Yarından sonra yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle bazı yasaklar söz konusu olacak. Bu yasaklar ve kısıtlamalar merak ediliyor. Peki, pazar günü seçim yasakları neler olacak? Düğün salonları, AVM’ler açık mı?

31 Mart yerel seçimlere az bir süre kaldı. 31 Mart Pazar günü Türkiye oy kullanmaya gidecek. Seçim dolayısıyla bazı yasaklar uygulanacak. Buna göre, oy verme günü alkol satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak. İşte, tüm detaylar…

31 MART SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELER?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü bazı yasaklar söz konusu.

Yasanın 79. maddesi kapsamında oy verme günü, her türlü içki satışı ve içki içilmesi yasak olacak.

Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK’nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

SEÇİM GÜNÜ KAFELER, AVM’LER KAPALI MI, DÜĞÜN OLUR MU?

Oyların kullanılacağı günde düğün, nişan ve benzeri eğlence tarzındaki durumlar 18:00’dan sonra düzenlenebiliyor.

Tüm umumi eğlence mekânları oy verme süreci boyunca hizmet vermeye kapalı oluyor. Eğlence yeri olan lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılıyor olacak.