Gündem

Kapıda vize için yapılması gerekenler belli oldu! İşte, kapı vizesi için gerekli belgeler…

Kapıda vize için yapılması gerekenler belli oldu. İzmir-Midilli seferleri için kapı vizesi alacak vatandaşların yapması gerekenler açıklandı. Bayrama özel seferleri ve 3 Mayıs’ta başlayacak olan düzenli seferler için kapı vizesi başvurusu yapacak kişilerin evraklarını en geç 5 gün öncesinde İZDENİZ ofisine iletmesi gerekiyor. Peki, kapı vizesi için gerekli belgeler neler?

EVRAKLARIN EN GEÇ 5 GÜN ÖNCE İZDENİZ OFİSİNE İLETİLMESİ GEREKİYOR

Kapıda vize uygulaması ile seyahat edecek yolcuların, başvuru öncesi İZDENİZ Satış Ofisi’ni “0552 035 88 60” numaralı telefondan arayarak randevu alması gerekiyor. Kapı vizesi başvurusu yapacak yolculara ait istenilen tüm evrakların eksiksiz bir şekilde Midilli Adası’na geçiş tarihinden en geç 5 gün önce İZDENİZ Satış Ofisi’ne iletilmesi isteniyor.

KAPIDA VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Kapı vizesi için gerekli belgeler ise şöyle;

2 adet renkli biyometrik fotoğraf,

Arkalı önlü kimlik kartı fotokopisi,

Pasaport fotokopisi (Resimli sayfa, eski vizeler ve son vizenin alınış tarihinden itibaren giriş çıkışları gösteren sayfaların fotokopileri olmalıdır. Pasaport geçerlilik süresi 3 ay 7 günden az, on yıldan eski olmamalıdır)

Ödemesi yapılmış otel rezervasyon belgesi (Rezervasyon belgesinde vize alacak kişilerin isimleri yer almalıdır)

Gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren vapur biletleri (Dönüş bileti açık tarihli kabul edilmemektedir)

Telefon, meslek ve ikametgâh bilgisi (Gönderilen evrak dosyasının içerisine not olarak düşülmesi yeterlidir)

Eksiksiz, büyük harfle ve okunabilir olarak doldurulmuş ve son sayfası mavi kalem ile imzalanmış Kapı Vizesi Başvuru Formu

VİZE ÜCRETİYLE ŞAHSİ BAŞVURU ALINACAK

Başvuru evraklarını eksiksiz tamamlayan yolcular, kişi başı 80 Euro olan kapı vizesi ücretini şahsi olarak İZMİR MARİNA-İZDENİZ Satış Ofisi’ne hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında teslim etmesi gerekiyor. 0-18 yaş grubu çocuklar için aynı evraklar geçerli, vize ücreti ise kişi başı 20 Euro. Kapı vizesi en fazla 6 gece, 7 gün ve tek girişli olarak verilebiliyor. Sadece bilet alınan adada geçerli, aynı vize ile başka adaya geçiş yapılamıyor.

KAPIDA VİZE HANGİ DURUMLARDA REDDEDİLİR?

Pasaportlarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C) giriş damgası bulunan ve daha önce Schengen vizesine başvurusu reddedilmiş kişilere kapı vizesi verilemeyecek. Kapı vizesinden sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip kişiler faydalanabilecek. Yolcunun, sefere her ne sebeple olursa olsun katılmaması durumunda vize başvurusu reddedilecek ve ücret iadesi yapılmayacak. Vizenin Yunan polisi tarafından reddedilmesi halinde 80 Euro hizmet ve harç bedeli yolcuya iade edilmeyecek. Eksik evrak ile başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecek, tüm sorumluluk yolcuya ait olacak.