İzmir HaberleriPolitika

Sokak emekçilerinden Tugay’a çağrı: İşbirliğimiz devam etsin

İzmir Seyyar, Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik ederek, yeni dönemde de Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinin sürmesini diledi.

İzmir Seyyar, Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik etti. CHP Genel Merkezi’nin 2019 yılında Türkiye’de bir ilke imza atarak “Sokak Ekonomisi Çalıştayı” düzenlediğini hatırlatan Laçin, İzmir’deki sokak emekçileri için hazırlanan yol haritasının yeni dönemde de başarıyla devam edeceğine gönülden inandıklarını söyledi.

“SOKAK SOKAK GEZDİK”

Seçim süresince İzmir’deki 250 bin seyyar satıcı ve geri dönüşüm çalışanının CHP’ye destek verdiğini söyleyen Laçin, “Yurt genelindeki 6,5 milyon sokak emekçisinin tamamına yakını da partimiz için sokaklarda çalıştı. Çünkü biz sosyal demokrat ve halkçı bir partinin emekçinin yanında olacağını biliyorduk. Diğer yandan 2018’den beri İzmir’de her zaman bizim yanımızda olan Büyükşehir Belediyemiz sayesinde sokaktaki kavga görüntüleri sona erdi, eğitimden geçen seyyar satıcılarımız tek tip kıyafet ve tezgahlarıyla denetlenebilir ve sosyal güvenceli bir işe kavuşturuldu” diye konuştu.

İZMİR’DE AYDA 8 MİLYAR TL

Taleplerine CHP’nin karşılık verdiğinin altını çizen Laçin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İzmir genelinde aylık 8 milyar TL’lik bir ticarete imza atan sokak emekçileri, kimseye yük olmadan ailesini geçindirmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyemizin onları kayıt altına almaya başlamasıyla da devletimize vergisini ödeyebiliyorlar. Bu başarı CHP’nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir ürünüdür. Bundan sonraki süreçte yine kaldığımız yerden işbirliği içinde yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz.”