Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika ödemeler bayram öncesine çekildi! Hesaplara paralar yatırıldı: Anında çekebilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Nisan ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesinde öne çekilerek 8 Nisan 2024 tarihinde hesaplara yatırılacağını paylaştı ve yapılan açıklamaların yanı sıra toplamda 897,6 milyon TL tutarında yapılacak olan ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik gerçekleştirileceği ifade edildi.

Ödemeler, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Çocuklarına Yönelik

Konu ile ilgili olarak Bakan Göktaş, açıklamasında ödemelerin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik SED kapsamında gerçekleştirileceğini ifade ederek bu ödemelerin çocukların eğitim giderlerine katkı sağlayacağını vurguladı. Bununla beraber Bakan Göktaş açıklamalarında çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Kimlere Yapılacak ve Ödeme Miktarları

SED ödemelerinin, hane halkı aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan ailelere, 0-59 ay arası çocuk sahibi ailelere, 60-69 ay arası ve engelli çocuk sahibi ailelere yapılacağını aktardı. Ödeme miktarları ise şu şekilde belirlendi:

  • 0-2 yaş arası çocuklar için: 450 TL
  • 3-5 yaş arası çocuklar için: 400 TL
  • 6-12 yaş arası çocuklar için: 350 TL
  • 13-15 yaş arası çocuklar için: 300 TL
  • 16-18 yaş arası çocuklar için: 250 TL

Bu ödemeler, ailelerin maddi açıdan rahatlamasına ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak.