Gündem

Son üç günde 1.838 trafik kazası 19 ölüm 2 bin 192 yaralı!

Bayram tatilinde trafik canavarı boş durmadı. Üç günlük bilançoyu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vahim tabloyu ortaya koydu. İlk üç günde toplamda 615 trafik kazası meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin aralıksız devam ettiğini ve üç gün içinde yaşanan acı tabloyu paylaştı.

Trafik kazaları istatistikleri

8 Nisan 2024 Pazartesi günü yaşanan trafik kazalarıyla ilgili detayları aktaran Yerlikaya, 615 trafik kazasının meydana geldiğini, 360 bin 495 aracın denetlendiğini ve hız ile radar işlemi yapılan araç sayısının 20 bin 142 olduğunu belirtti.

Hayatını kaybedenlerin sayısı arttı

İlk üç gün içinde toplam bin 838 trafik kazası yaşandığını ve maalesef 19 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 bin 192 vatandaşın da yaralandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Sürücülere uyarı

Yerlikaya, sürücüleri aşırı hız yapmamaları konusunda uyararak, trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemeri takmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yolculukların sevdikleriyle kavuşmak için olduğunu ve hayatla yarışılmaması gerektiğini hatırlattı.