Gündem

Turistik trenlere iki yeni rota daha eklendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının ilgisini çekecek iki yeni turistik tren hattını Nisan ayında işletmeye başlayacak.

Ankara-Diyarbakır turistik treni

Ankara-Diyarbakır arasında işletilecek olan turistik tren, bin 51 kilometrelik bir güzergahı kapsayacak. 180 kişi kapasiteli olan bu tren, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Ankara’dan 19 Nisan’da hareket edecek olan tren, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan’da yola çıkacak. Malatya’da 3 saat, Diyarbakır’da ise Yolçatı’da 4 saatlik duraklarla seyahat eden yolcular, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini keşfetme imkanı bulacaklar.

Ankara-Tatvan turistik treni

Bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan parkurunda işletilecek olan turistik tren, Ankara’dan 17 Nisan’da seferlerine başlayacak. Elazığ’da 4 saatlik bir durakla seyahat edecek olan tren, Tatvan’dan 19 Nisan’da dönüş yolculuğuna başlayacak. Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duraklarla seyahat eden yolcular, ev konforunda bir deneyim yaşayacaklar.

Ücretlendirme ve hizmetler

Yataklı vagonda bir oda fiyatı Ankara-Diyarbakır parkurunda 9 bin TL iken, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL olarak belirlenmiştir. Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL ve Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olarak fiyatlandırılan trenlerde, bir odada iki kişi seyahat edebilecek.