Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika fiyatlara yüzde 100 oranında zam yapıldı! Bundan sonra 900 TL’ye alacaksınız

Bodrum, her yıl olduğu gibi bu sene de tatilcilere kucak açtı. Ancak bu sezonun açılışında dikkat çeken bir konu olurken lahmacun ve ayran fiyatlarının dikkat çektiği bildirildi. Tüm bunlarla beraber sahil şeridindeki meşhur lezzetlerin fiyatları, sürpriz bir artışla gündeme gelirken yüzde 100 zam yapıldığı ortaya çıktı.

Sezonun Başlamasıyla Fiyatlar Yükseldi

Konu ile ilgili olarak havalar ısındı ve tatil sezonu için rezervasyonlar başladığı ifade edilerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte Bodrum’da sezonun açıldığı belirtilirken, fiyatlar da hareketlilik başladığında artışa geçtiği ve büyük zam yapıldığı aktarıldı.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Bodrum sahillerinde lahmacun ve ayran fiyatları dikkat çekerken bu iki lezzet, bölgedeki enflasyonun neredeyse göstergesi haline gelmiş durumda olduğu da paylaşıldı.

Lahmacun ve Ayran Fiyatlarında Büyük Artış

Geçtiğimiz yılın fiyatlarıyla karşılaştırıldığında, bu sezon Bodrum’daki lahmacun ve ayran fiyatlarında büyük bir artış yaşandığı ifade edilerek lahmacunun tane fiyatı 310 TL’den 650 TL’ye yükseldiği ifade edilerek ayranın ise 2023’teki 140 TL’lik fiyatı, 250 TL’ye dayandığı paylaşıldı.

Yüzde 100’lük Enflasyon

Tüm bunlarla beraber Bodrum sahillerinde lahmacun ve ayran fiyatlarının bu şekilde yükselmesiyle birlikte yıllık enflasyon da dikkat çekici bir oranda arttığı ifade edilerek lahmacun ve ayran fiyatlarının toplamında yüzde 100’lük bir artış yaşandığı vurgulandı. Geçtiğimiz sene 450 TL olan fiyatlar bu yıl da 900 TL olarak karşımıza çıktı.

Bodrum’da lahmacun ve ayran fiyatlarının bu sezon artması, tatilcilerin bütçelerini zorlayabilir. Ancak buna rağmen Bodrum’un güzellikleri ve eşsiz atmosferi, tatilcilerin tercihleri arasında üst sıralarda yer almaya devam ediyor.