Gündem

Girişler yasak olacak: 3 gün sonra saat 05.00’ten itibaren yasak başlayacak!

Trafiğe çıkacak binlerce aracın sürücüsünü ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Bayram dönüşü sebebiyle bir tedbir alındı. Trafiği azaltabilmek için bir yasak kararı duyuruldu. Yasakla ilgili yapılan açıklamada detaylar verilirken, saat de açıklandı.

Bayram dönüşü trafiğin yoğunluğunu azaltabilmek için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’ten 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili detayları bildirdi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Bakan Yerlikaya, kamyon, tanker ve çekicilerin pazar günü 24 saat boyunca trafikten kısıtlanacağını ifade ederek, şunları söyledi:

”9 günlük bayram süresi içerisinde biz İçişleri Bakanlığı olarak yollarda sevdiklerine, yakınlarına, akrabalarına kavuşmak için seyahat eden, yollara düşen kardeşlerimiz nasıl huzurla bayrama kavuştularsa, tekraren bayramın sonunda sağlıkla, huzurla, kazasız, belasız memleketlerine, çalıştıkları yerlere geri dönmelerini biz istiyoruz; ama bunun için de her zaman bilinen uyarıyı yapmak istiyoruz. Trafik kurallarına uyup, aşırı hızdan kaçınmalarını ve sağlıkla, afiyetle varmak istedikleri yerlere de varmalarını istiyoruz. Son günde, bugün birazdan arkadaşlarımız ilan edecek. Pazar günü son 24 saat, 05.00 ile pazartesi günü 05.00 arasında da kamyon, tanker ve çekicilerin de trafikten 1 gün boyunca kısıtlanmasını kararlaştırdık. Hem Ulaştırma, hem Ticaret Bakanlığımızla da istişare ederek bunun da ekranları başında olan bütün vatandaşlarımıza tekrar duyurmak istiyorum.’