Gündem

Tokat’ta korkutan deprem: AFAD duyurdu! Samsun, Sivas, Yozgat’ta da hissedildi

Son dakika… Tokat’ta korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD, Tokat’ta meydana gelen depremi duyurdu. Deprem büyük paniğe neden olurken, açıklamalar da peş peşe geldi. Deprem, Samsun, Sivas, Yozgat’ta da hissedildi.

AFAD tarafından alınan bilgilere göre, Tokat’ta saat 01.06’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar büyük panik yaşarken, 02.35’te 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Depremin Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildiği öğrenildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD, olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak kaydetti.

AFAD VE BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.