PolitikaYerel Haberler

AK Partili Çankırı’dan Anneler Günü Mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı anneler günü nedeniyle yayımladığı mesajında annelerin toplumun en önemli mühendisleri olduğunu belirterek, “Ömürlerini ailelerine vakfeden ve annelik duygusunu içinde hisseden tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Çankırı mesajında siyasi hayatı boyunca özellikle annelere yönelik pozitif ayrımcılık içeren çalışmalara destek vererek en büyük güç kaynağının annelerin hayır duası olduğunu ifade etti.  Toplumun en önemli mühendislerinin ‘anneler’ olduğuna dikkat çeken Çankırı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını, bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını, daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” Sözüyle annelerin aile ve toplum için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. 

“Annelik duygusunu içinde hisseden tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” 

Çankırı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün dünyada en karşılıksız saf ve hoşgörüyle donatılmış tek sevgi, annelerin evlatlarına evlatların da annelerine duyduğu sevgidir Başta Milletimizin, devletimizin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Hanım, vatan uğruna şehadete yürüyen şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan annelerimizin, 2019 yılında bir annenin çığlığı ile başlayan ve yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden evlatlarını terör belasından korumak ve kurtarmak için nöbette olan Diyarbakırlı annelerimizin, ve annelik duygusunu içinde hisseden tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete intikal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” 

Filistinli Anneleri Unutmadı 

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yazılı açıklamasında Filistin’de yaşanan soykırımı da unutmadı. Çankırı açıklamasında dünyadaki en büyük ahın anne ahı olduğunun altını çizerek; “Dünya hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerin Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle göz yaşlarına ve çığlıklarına karşı kayıtsız kalınmıştır.  Anne olmak; ölümle burun buruna yaşayan evladının cenazesine ait parçasını bulduğu için şükreden annelerimiz için hiç bu kadar zor olmamıştı.  Bugün aynı zamanda öksüz kalanların, evladını yitirenlerin en büyük imtihanının günüdür. Bu vesile ile  soykırıma sessiz kalanlara hatırlatalım ki dünyadaki en büyük ah, annelerin ahıdır.” Dedi.