Editörün SeçtikleriEkonomi

İsa Karakaş “duyduk” diyerek çıkladı! Asgari ücrete ek zam tarihi belli oldu

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir tarih belirtirken asgari ücretteki artış Eylül ayında gerçekleşebileceğini ifade etti. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretin mevcut durumunu ele alarak yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Açlık sınırı 20 bin TL’ye yaklaşırken asgari ücretin 17 bin TL’nin altında tutulması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır. Yalnızca çalışanlar tarafından karşılanmaz.”

ARTIŞA OLASI OLARAK BAKILIYOR

Karakaş söz konusu açıklamalarında hükümet ve ana muhalefet partisi asgari ücretteki olası bir artışa olumlu bakıldığını belirterek ekonomi müdürlüğünün bu konuda olumsuz görüş belirttiğini paylaştı. Karakaş söz konusu açıklamalarının devamında doğalgaz ve elektrik gibi zamların da ertelendiğini ifade ederek asgari ücret artışının yanı sıra ekonomik gelişmelerin geniş bir perspektifte ele alındığını aktardı.

TARİH BELLİ OLDU

Söz konusu artışların Haziran ayı enflasyon açıklamasından sonra kamuoyuna yansıyabileceğini ifade eden Karakaş konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Artışlar kamuoyuna açıklandıktan sonra Eylül ayı civarında asgari ücretin artabileceğini duyduk. Çünkü emekliler ve kamu çalışanlarına yönelik artıştan sonra oranlar değişecek, bu da olacak. Artışlar genele yansıdı gibi söylentileri perde arkası bilgiler olarak aldık”