Teknoloji

Oyun Bilgisayarı Modelleri ve Fiyatları Ne Kadar?

Oyun bilgisayarı modelleri, içeriği özelliklerle klasik bir bilgisayara göre oyunlarda çok daha iyi performans sağlar. Yüksek ekran çözünürlüğü, gereksinimlere hitap eden RAM ve depolama alanları bilgisayarlarda öne çıkıyor. Öte yandan oyun bilgisayarlarının soğutma sistemi, performanstan ödün vermemenizi sağlıyor. Normal bir bilgisayara göre her anlamda daha iyi bir performansa sahip oyun bilgisayarlarında, modeller ve fiyatlar merak konusudur. 2024’le birlikte oyun bilgisayarı fiyatları ne kadar, zam olacak mı merak edilen konular içindedir.

Oyun Bilgisayarı Modelleri Hangi Özellikleri Sunuyor?

Oyun bilgisayarları, dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayar konseptli olabilir. Bununla birlikte ikisinin de ortak yanı, performans açısından iyi bir noktada olmasıdır. Normal bir bilgisayarda oyun oynadığınızda yavaşlama, kasma problemleri ortaya çıkabilir. Oyun bilgisayarlarındaysa, kasma problemi ortaya çıkmaz. Bundan dolayı, bir oyunda en iyi deneyimi elde etmek mümkündür.

Oyun bilgisayarı markaları, performanstan ödün vermek istemeyenlerin dikkat etmesi gereken konular içindedir. Dragos ile Turbox popüler oyun bilgisayarı markalarından biridir. PC seçiminde, bilgisayarın beyni olan işlemcinin kaliteli olmasına özen gösterin. Intel Core i3, i5, i7 ve i9 modeller oyuncuların ilgisini çekiyor. Bununla birlikte AMD Ryzen 5, 7 ve 9 işlemciler de oyun bilgisayarlarında popülerdir. Ekran kartları, oyun bilgisayarlarında genelde AMD ve NVIDIA’nın performans odaklı modellerine sahiptir. RAM kapasitesi minimum 8 GB olan oyun bilgisayarlarında 16 GB, 32 GB ve 64 GB RAM de tercih edebilirsiniz.

SSD kapasitesi, oyun bilgisayarı modelleri içinde geniş skalaya sahiptir. Genellikle 512 GB üzeri SSD önerilir. Ancak modelleri incelerseniz, 128 GB ile 2 TB arasında değişen SSD bulacaksınız. HDD kapasitesi 3 TB’a kadar çıkarken, bazı modellerde HDD yoktur.
Oyun Bilgisayarları Fiyatları 2024’te Ne Kadar?

Bir oyundan en iyi performansı elde etmek için, oyun bilgisayarında iyi seçim yapmak şarttır. Oyun bilgisayarı fiyatlarında marka ve model ilk kriter olurken, cihazın teknik özellikleri fiyatı belirler. Örneğin monitör boyutu, ekran yenileme hızı, SSD-HDD kapasitesi önemlidir. RAM, işlemci, ekran kartı seçiminize göre fiyatları keşfedebilirsiniz.

Oyun bilgisayarı fiyatları, cihazların özelliklerine göre çok geniş skala içerir. En ucuz oyun bilgisayarları arıyorsanız, 10 bin liranın altında birçok model vardır. Ancak performans açısından iddialı modeller araştırıyorsanız, 100 bin liranın üzerinde de oyun bilgisayarı mevcut. Oyun bilgisayarı konusunda en iddialı modellerin yer aldığı Atom Bilişim’de, aradığınız modelleri avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.