Eğitimİzmir HaberleriYerel Haberler

Doğa Dostu Anaokulunun Kalitesi Belgelendi 

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu, TS EN ISO9001:2015 belgesi alarak kalite yönetim sistemini başarıyla uygulamıştır. Ayrıca öğrencilerin organik atıkları kompostlaması ve kompost üretimiyle ekofobi'ye karşı bilinçlendirme sağlayan bir uygulama başlatmıştır.

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu dış denetim sonucu sıfır uygunsuzluk ile TS EN ISO9001:2015 belgesi almaya hak kazandı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına başlanan okulda, kalite yönetim sistemini kurulmasının ardından başarılı bir iç denetimden sonra yaklaşık 1 yıl süren yoğun bir çalışma ve hazırlık süreci sonunda, Mili Eğitim Bakanlığı denetçileri tarafından yapılan 3 günlük bir dış denetim sonucu sıfır uygunsuzluk ile TS EN ISO 9001:2015 belgesini almaya hak kazandı. 

Kompost Gübre Üretimi İle Tanınan Anaokulu 

Öğrenciler yıl boyunca evden getirdikleri organik atıkları ve okulun yemekhanesinde oluşan sebze, meyve ve yumurta kabuklarını kompost sandıklarında biriktirerek ve sorumluluk alarak düzenli olarak etkinlikler yapıyor. Kompost sandıklarından elde edilen organik toprak, okulun tarım havuzlarında kullanılmasının yanı sıra kompost kavanozlarına konularak velilerin ödünç alabileceği bir uygulama alanı olan kompost markete konuluyor. Aileler bu toprakları hobi bahçeciliği veya bitki yetiştirmek için saksı toprağı olarak kullanıyor. 

Ekofobi’den Uzaklaştıkları Bir Uygulama 

Kompost market bünyesinde ayrıca; oyuncak tamiri, ikinci el kitap kütüphanesi ve tohum satanları bulunuyor. Burada dileyen veliler öğrenciler ile birlikte faydalanabiliyor. Öğrencilerin tamamen aktif katıldığı, sorumluluk aldığı ve ekofobi’den uzaklaştıkları bir uygulama ortamı sağlanıyor. Tamire ihtiyacı olan oyuncaklar veliler tarafından tamir edilerek kompost markete konuyor ve buradan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılıyor.