Genel

Bakanlıktan elektrik faturası desteği! Destek tutarları açıklandı!

Dar gelirli ailelere yönelik her ay düzenli olarak yapılan fatura ödeme desteği başvuru ekranı yeniden açıldı. E-devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunacak hak sahiplerine, şartları karşıladıkları takdirde nakit destek ödemesi yapılacak. İşte merak edilenler…

Bakanlık Desteğiyle Doğalgaz ve Elektrik Fatura Ödemeleri

Sosyal devlet anlayışı ile her ay düzenli olarak verilen doğalgaz ve elektrik tüketim desteği için başvuru ekranı yeniden açıldı. E-devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunmak isteyen hak sahipleri, belirli şartları karşıladıkları anda düzenli destek ödemesinden faydalanacak. Bakanlığın sunduğu doğalgaz tüketim desteği, doğalgaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden T.C. vatandaşlarına verilmektedir. Bu destek, yılda 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişen tutarlarla 8 ay boyunca sağlanmaktadır. Ödemeler, her ay için hesaplanıp iki ayda bir hesaba aktarılmaktadır.

Doğalgaz ve Elektrik Fatura Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere ödenen elektrik tüketim desteği, asgari elektrik tüketim miktarı doğrultusunda hesaplara aktarılmaktadır. Başvuru şartlarını karşılayan ve kimlik belgesi, mesken ve elektrik faturası ile başvuran hak sahipleri bu destekten faydalanabilirler. Klinik hastalığı bulunanlar için ise hastanın sağlık raporu gereklidir. Ödemeler aylık olarak yapılmaktadır.

Elektrik Tüketim Desteği Tutarları:

  • 1-2 kişilik hanelere ayda 112,63 TL
  • 3 kişilik hanelere ayda 150,17 TL
  • 4 kişilik hanelere ayda 187,71 TL
  • 5 ve daha fazla kişilik hanelere ayda 150 TL
  • Kronik hastalığı bulunanlara ayda 225,25 TL

Başvuru Süreci

Doğalgaz ve elektrik faturası destek başvurusunda bulunmak isteyenler, e-devlet adresine girerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfasına erişmelidir. Aynı sayfa içinde alt kategoride yer alan sosyal yardım başvuru hizmeti alanını kullanarak başvuru formunu doldurup süreci tamamlayabilirsiniz. Destek başvurusu yaparken gerekli belgelerin eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir.