Genel

Evde bakım maaşı ödemeleri başladı: Mayıs ayı yatan iller açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik evde bakım maaşı ödemelerine devam ediyor. Mayıs ayı evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. İşte, beklenen haber ve detaylar...

 

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı

Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri, beklenen tarihlerin öncesinde vatandaşların hesaplarına yatmaya başladı. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerinin 18 Mayıs itibarıyla başladığını duyurdu.

Bakan Göktaş’tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan yazılı açıklamada, bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nın hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını bildirdi. Evde Bakım Yardımı’nın engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla başlatıldığını vurguladı.

Evde Bakım Maaşı Zamlandı

Evde bakım maaşlarına, memur maaşlarındaki zammın etkisiyle yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Buna göre, evde bakım desteği miktarı 5.098 liradan 7.608 liraya yükseldi. Bu zamla birlikte, ihtiyaç sahiplerinin maddi destekleri artırıldı.

Evde Bakım Maaşı Yatan Şehirler

e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfası üzerinden evde bakım maaşları il il sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle, hangi illerde evde bakım maaşlarının yatırıldığı kolayca öğrenilebiliyor.