İzmir HaberleriPolitikaYerel Haberler

CHP Menemen İlçe Başkanından Büyük İddia: “Bu kıyıma son verin!”  

31 Mart yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanı seçilen AK Partili Aydın Pehlivan’ın 300'e yakın belediye işçisini işten çıkarttığı iddia edildi. CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, işten çıkarmaların artarak devam edeceği iddialarının da olduğunu duyurdu. 

İzmir’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından AK Partili Aydın Pehlivan Menemen Belediye Başkanı seçilmişti. İddiaya göre Başkan Pehlivan, göreve başlamasının ardından 300’e yakın işçiyi işten çıkardı. Belediyede tasarruf uygulamaları doğrultusunda işten çıkarmaların artarak devam edeceği de iddia edildi 

“Bu kıyıma son verin!”  

Konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Her meclis toplantısında ‘işçi dostu’ olduğunu iddia eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, bugün maskesini düşürdü ve işçi kıyımına başladı.” dedi.  Yaklaşık 300 belediye işçisinin iş akdinin feshedildiğini öğrendiklerini söyleyen Özbey, “31 Mart yerel seçim sürecinde ‘işçi kardeşlerim’ diyerek Menemen sokaklarını arşınlayan Pehlivan seçim sonrası işçilerin ekmeğine göz dikti. Seçimi kazanmak için belediyeyi ‘bankamatik’ memurlarıyla dolduran Pehlivan tasarruf’u işçiden, emekçiden değil bankamatikçilerden yapmalıdır.” dedi. İşten çıkarılan emekçilerin her zaman yanında olacağını ifade eden İlçe Başkanı, “Bu kıyıma son verin!” diyerek sözlerini noktaladı.  Menemen Belediyesi ve başkanı tarafından bu iddiaya yönelik bir açıklamada bulunulmadı.