Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere son dakika duyurusu! En düşük emekli maaşı için rakam verildi

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını merakla beklediği bilinirken 31 Mart Seçimleri öncesinde hükümet, emekli maaşları için Temmuz ayını işaret edildiği de hatırlanıyor. Konu ile ilgili olarak Habertürk’ün haberine göre, bu yılı “Emekliler Yılı” ilan eden hükümet, bütçe imkânlarını göz önünde bulundurarak en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkarmayı planladığı da iddia edildi.

YÜZDE 25 ARTIŞ

Tüm bunlarla beraber kök aylığı 10 bin TL’nin altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli bulunduğu bilinbirken bu emekliler, ilk 6 ay içinde enflasyon farkı olan yüzde 25’lik artışı alsalar bile maaşları 12 bin 500 TL’ye ulaşmadığı da ifade edildi. Ayrıca hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25’lik artışı en düşük emekli maaşına da yansıtılacağının beklendiği bildirildi.

12.500 TL SÜRPRİZİ

Kanun teklifi, 3 Temmuz’da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte TBMM’ye sunulacağı ifade edilerek bu düzenlemeyle emeklilere seyyanen zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olmasının beklendiği ifade edildi.

Bu noktada açlık sınırının 20 bin TL’ye dayandığı göz önüne alınırsa, hükümetin ekstra bir zam yapmayı planlamadığı belirtilirken SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ise belirsizliğini koruduğu ve Bayram ikramiyesinde ise herhangi bir artış düşünülmediği aktarıldı.