Editörün SeçtikleriEkonomi

SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat! Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu

2024 Kurban Bayramı öncesi emeklilere sevindirici haber gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 16 milyon emekliye 3000 TL bayram ikramiyesi ödeneceğini ifade etti. Ayrıca ikramiyelerin ödeme tarihleri ise kısa süre içinde açıklanacağı belirtilirken geçmiş ödemelere göre analiz yapıldığında ise kısmen bir ödeme tarihi ortaya çıktı.

3.000 TL HESAPLARA YATACAK

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını ifade ederken yakında duyurulacak olan ödeme takvimi, emekliler arasında büyük bir merakla beklendiği ve kısmi tarihlerin de dikkat çektiği ifade edildi.  Bayram ikramiyesi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda 2000 TL olarak uygulandığı hatırlanırken bu kez ise yüzde 50’lik bir artışla 3000 TL’ye yükseltildiği biliniyor. Bu noktada SGK’dan aylık alan dul-yetimler de dahil olmak üzere yaklaşık 16 milyon kişi bu ikramiyeden yararlanacağı ifade edildi.

KISMİ ÖDEME TARİHLERİ

Emekli ikramiyelerinin bayramdan hemen önce 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenmesi beklendiği belirtilerek çalışmaların yetişmesi halinde ödemelerin 3-7 Haziran tarihleri arasında da gerçekleşebileceği vurgulandı. Bu süreçte emekliler, bayram öncesinde mali durumlarını planlamak için ikramiye tarihlerini bekleyiş içinde olduğu bildirildi. Tüm bunlarla beraber resmi ödeme tarihleri belli olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

KİME NE KADAR ÖDENECEK?

Sabah gazetesinin haberine göre, hisse oranlarına göre belirlenen ikramiye miktarları da dikkat çekiyor. Hissesi yüzde 75 olanlara 2 bin 250 TL, yüzde 50 olanlara bin 500 TL, yüzde 25 olanlara ise 750 TL bayram ikramiyesi ödenecek. Bu da emekliler arasındaki adalet ve eşitlik arayışını gündeme getiriyor.