Editörün SeçtikleriEkonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borcunun asgarisini ödeyenlere duyuruldu

Mart 2024 sonu itibarıyla, Aralık 2023 sonuna göre bireysel kredi kartı borçları ortalama yüzde 19.1 artarak 1.4 trilyon liraya çıktığı belirtilerek bu artış, kredi kartı kullanıcıları için önemli bir konu olarak gündeme geldiği ifade edildi. Bu doğrultuda  kredi kartı borçlarının artmasıyla birlikte, kredi kartı asgarisini ödeyenler için ciddi bir uyarı yapıldı ve kredi kartı borçlarının sadece asgari tutarıyla ödenmesi, uzun vadede finansal sorunlara yol açabileceği ifade edildi.

ASGARİ ÖDEMENİN SONUÇLARI OLUR

Konu ile ilgili olarak sosyal medyada zaman zaman gündeme gelen bir konu da kredi kartına getirilecek önlemler kapsamında olduğu bildirilerek henüz bu konuda bir yaptırım bulunmadığı ve kredi kartı kullanıcılarını daha dikkatli olmak gerektiği ifade edildi.  Kredi kartı borcunuzun ödeme günü geldiğinde borcunuzu tamamen kapatmak için yeterli paranız yoksa endişelenmeme uyarısı yapıldı ve bunun çözümü de anlatıldı. Bu kapsamda asgari ödeme yapılabileceği belirtilerek sürekli olarak asgari ödeme yapmanın uzun vadeli sonuçlarına da dikkat edilmesi gerektiği duyuruldu.

TARİHİNDEN ÖNCE MUTLAKA ÖDENMELİ

Sürekli asgari tutar ödemek, kredi kartı borcunun zamanla artmasına ve uzun vadede daha fazla faiz ödenmesine neden olacağı ifade edilerek bu nedenle, kredi kartı borcunun mümkün olan en kısa sürede ödenmesinin önemli olduğu da aktarıldı.  Kredi kartı asgari ödemesi, kartın son ödeme tarihine kadar yapılmalıdır. Gecikmiş ödemeler, kartın kullanımını kısıtlayabilir ve borcun artmasına yol açabileceğinden asgari ödeme tutarını son ödeme tarihinden önce mutlaka ödenmesi gerektiği ifade edildi.