Eğitimİzmir HaberleriYerel Haberler

Velilere Sınav Kaygısı ile Mücadele Yöntemleri Anlatıldı 

Balçova Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilerin velilerine yönelik "Sınav Kaygısı ve Çocuğunuzu Anlamak" konulu bir seminer düzenledi. Klinik psikologların sunumları ve soru-cevap bölümü ile velilere kaygı yönetimi ve ebeveyn davranışlarının etkisi hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Balçova Belediyesi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin velilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Çocuğunuzu Anlamak” konulu seminer gerçekleştirdi. Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Klinik Psikolog Berk Bodur, Klinik Psikolog Ü. Ege Işık ve Klinik Psikolog Gözde Ardınç konuşmacı olarak katıldı.  

Seminerde kaygıyı anlamak, ebeveyn davranış stillerinin etkisi ve sınav haftası ebeveynlerin yapması gerekenleri içeren 3 farklı sunum gerçekleştirildi. Sunumların sonunda soru-cevap da yapıldı. Veliler önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtirken doğru bildikleri pek çok konuda hatalı davrandıklarını ifade etti. Seminerin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Bora Er, konuşmacı psikologlara plaket takdim etti.