Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika duyuruldu! Herkes Cuma gününe dikkat etsin

2024 yılında altın ve döviz piyasalarında büyük dalgalanmalar yaşandığı belirtilerek dolar kuru, 32,62 TL’ye çıktığı da bildirildi. Bu noktada altın fiyatlarında ise dikkat çekici hareketlilik gözlendiği ifade edilerek son dönemde yatay seyreden dolar kuru, bugün hızlı bir yükselişle 32,62 TL’ye ulaştığı ifade edildi. Bununla beraber bu artışın nedeni üzerine farklı görüşler bulunduğu, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çekici bir tespit yaptığı gündeme geldi.

MEMİŞ’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak açıklamalarında “Dolar kuru neden bir anda yükseldi?” sorusuna yanıt veren Memiş şu ifadeleri kullandı:

“Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin BRICS üyesi olmasına dair açıklama yaptı. Rusya bunu memnuniyetle karşıladı. Bu ülkeler 250 milyar dolarlık sermaye oluşturdular. Bakan Fidan’ın açıklaması, dolar kurundaki yükselişi tetikledi”

CUMA GÜNÜNE DİKKAT

Ons altının şu anda 2.328 dolar seviyesinde olduğunu belirten İslam Memiş açıklamalarının devamında Cuma günü tarım dışı istihdam verisi açıklanacağını ve ns altın 2.280-2.340 dolar aralığında fiyatlanacağını vurguladı.

Dolar kurundaki yükselişin gram altına etkisini değerlendiren Memiş, “Gram altın 2.440 TL seviyesinde işlem görüyor. Ons altın düşüyor ama dolar güçlü olduğu için gram altın yükseldi” dedi. Bayrama kadar gram altın almak isteyenlere yüzde 50 alım önerdi.