Editörün SeçtikleriEkonomi

Yarından itibaren başlıyor! Emeklilerin banka hesabına paralar yatıyor

Türkiye genelinde milyonlarca emekli ve kamu işçisi, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, devlet tarafından verilecek olan bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi heyecanla beklerken bu ödemeler için takvim de belli oldu. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuna göre, Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak.

3 BİN TL HESAPLARA YATACAK

Konu ile ilgili olarak bu yıl Kurban Bayramı için emeklilere ödenecek toplam ikramiye miktarı 42 milyar TL olduğu belirtilerek her bir emekli vatandaşın hesabına 3 bin TL yatırılacağı duyuruldu. Bununla beraber ikramiyeler, emeklilerin sigorta türlerine göre farklı günlerde ödeneceği bildirildi.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Bu noktada 4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanlar için 10 Haziran 2024 tarihinde,  4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanlar için 11 Haziran 2024 tarihinde, 4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanlar için 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödemelerini alacakları ifade edildi.

KAMU İŞÇİLERİNE İKRAMİYE

Kamu işçilerine yönelik ikramiye ödemeleri de yılın ikinci yarısında yapılacağı ifade edilerek Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, kamu işçilerinin ikramiye tarihleri 14 Haziran ve 13 Aralık olduğu aktarılarak ikramiye miktarları, alınan maaşa göre farklılık göstereceği de vurgulandı.