EkonomiGündem

Ödemeler öne çekildi: Yarın hesaplara 7 bin 608 TL yatacak!

Ödemeler öne çekildi. Para bekleyenlere güzel haber geldi. Ödemelerin bayram dolayısıyla erkene çekildiği ve paraların yarın hak sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerle ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

PARALAR HESAPLARA YATIYOR

Evde bakım maaşları bayram için erkene çekildi. Bakan Göktaş, evde bakım maaşlarının yarın hesaplara yatacağını bildirdi. Buna göre, evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere bakanlara 7 bin 608 TL yatacak.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU

Bakan Göktaş, “Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay, Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 560 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.