EkonomiGündem

Emekliye seyyanen zam ve refah payı iddiası: Gözler o tarihte!

Milyonlarca emekli ilgilendiriyor. Emekliye temmuz ayında yapılacak olan zamla ilgili bir iddia geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli maaşına ilişkin çarpıcı açıklama yapıldı. Emekliye seyyanen zam ve refah payı gündeme geldi.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI

Milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zammı da belirlenecek. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zam ve refah payı ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Bu iddia, emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalara yeni bir boyut kazandırıyor.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM GELECEK?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22,72 oranında zam kesinleşti. Memur emeklileri ise yüzde 10’luk toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla toplamda yüzde 17,4 zam alacak.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu süreçte seyyanen zam ve refah payı hakkında önemli bir iddia ortaya attı. Erdursun, Ocak ayında yapılan maaş artışlarının üç kez değiştiğini hatırlattı. Temmuz ayında da benzer bir değişiklik olabileceğini öngörüyor.