Editörün SeçtikleriEkonomi

Kredi kartı kullanıcılarına son dakika duyurusu! Kısıtlama getirildi: Artık yapılmayacak

Kredi kartlarıyla ilgili son düzenlemeler, taksitli nakit avans kullanıcılarını etkileyebileceği belirtilerek yeni gelişmeler de paylaşıldı. Bu doğrultuda  kredi kartları, hükümetin enflasyonu kontrol altına alma çabaları kapsamında dikkat çektiği ifade edildi. Bu noktyada harcamaları kısıtlamak ve ekonomiyi dengelemek amacıyla getirilen sınırlamalar, vatandaşlar için önemli bir konu haline geldiği bildirildi.

KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Son gündemde olan konulardan biri de kredi kartı limitlerinin maaşa oranlanarak düşürülmesi olduğu belirtilerek bu adımın ekonomik dengeyi sağlama yolunda önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Ayrıca özellikle taksitli nakit avans kullanıcıları için getirilen yeni sınırlamalar dikkat çektiği ifade edilerek bankalar, taksitli nakit avans için tanımlanan limitleri 25 bin lirayla sınırlandırarak kullanıcılarına yeni kısıtlamalar getirdiği aktarıldı.

LİMİT 25 LİRA OLDU

Üç büyük bankadan yapılan açıklamalara göre, taksitli nakit avans için tanımlanan limitler 25 bin lira ile sınırlı olduğu aktarılarak bu yeni düzenleme özellikle kredi kartı kullanıcılarının günlük yaşantısını etkileyebileceği ve nakit ihtiyacını karşılamak isteyenler için daha önce mevcut olan 12 ay vadeli taksitli nakit avans seçeneği, artık sadece 3 aya indirilmiş durumda olduğu vurgulandı.