Editörün SeçtikleriEkonomi

Nakit ihtiyacı olan emeklilere PTT’den 100.000 TL kredi! Bu şartlara haiz olan alabilir

Emekliler, maaş zammı beklentileri karşılanmayınca ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldıkları belirtilerek PTT’nin sunduğu kredi kampanyası ise bu duruma çözüm olmayı hedeflediği vurgulandı.  Konu ile ilgili olarak PTT, Aktif Bank iş birliğiyle emeklilere özel bir kredi kampanyası başlattığı bildirilerek bu kampanya ile emekliler, yaşam maliyetlerini karşılamak için düşük faizli kredi imkanından faydalanabilecekleri paylaşıldı.

Kampanya kapsamında verilen kredi tutarı 100.000 TL olarak belirlendiği belirtilerek geri ödeme süresi ise 24 ay olarak planlandığı ve kredi için uygulanan faiz oranı %3,19 olduğu paylaşıldı.

GEREKLİ ŞARTLAR

PTT kredisinden yararlanmak isteyen emeklilerin iki önemli şartı yerine getirmesi gerektiği belirtilerek bu şartlar şöyle paylaşıldı:

  • Maaşlarının PTT üzerinden alınması
  • 80 yaşından genç olmak

80 yaşını geçmiş emekliler bu kampanyadan faydalanamıyorlar. Bu şartlar doğrultusunda başvuru yapan emekliler, kredi başvurularını değerlendirme sürecine alınıyorlar.

EMEKLİLER KREDİLERE YÖNELDİ

Yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, emeklilerin gelirlerindeki artışların yetersiz kalması ekonomik zorlukları derinleştirdiği ifade edilerek bu durum, emeklilerin kredi gibi finansal desteklere yönelmelerine sebep olduğu bildirildi.  PTT’nin emeklilere yönelik başlattığı kredi kampanyası, sosyal sorumluluk anlayışının bir gereği olarak değerlendirildiği ve bu kampanya sayesinde emeklilerin maddi ihtiyaçlarına çözüm sunulmasının hedeflendiği vurgulandı.