EkonomiGündem

Çinli otomobillere ek vergi: Chery marka otomobile 100 bin TL zam geldi!

Araba almayı düşünenleri üzecek bir haber geldi. Ek vergi uygulaması yürürlüğe girdi. Türkiye’de Çin otomobilleri yüzde 40 zamlandı. Bunun ardından Chery’nin satış fiyatına ortalama 100 bin TL zam geldi.

Çinli otomobillere yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması başladı. Sektör yetkililerinin “Türkiye’ye yatırıma zorlama” amaçlı olarak nitelediği Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması, dün itibariyle yürürlüğe girdi. Bu vergiden etkilenen Çinli markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı.

100 BİN TL ZAM GELDİ

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery, dün itibarıyla satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı.

Ekonomim gazetesinin haberine göre; bir diğer Çinli marka MG’nin internet sitesinde “fiyatlarımız güncelleniyor” ibaresine yer verilirken, Türkiye’de fabrika kurma kararını açıklayan BYD’nin ise dün itibariyle eski satış fiyatlarını koruması dikkat çekti.

Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da fiyatlarını önümüzdeki günlerde güncellemesi bekleniyor.