Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika çeyrek altın o tarihte 5.000 TL olacak: Altın fiyatları rekor üstüne rekor kıracak

Altın ve para piyasalarının tanınmış uzmanı İslam Memiş, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından tarihi seviyelere ulaşan altın fiyatları hakkında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve Memiş açıklamalarının devamında altın sahiplerinin bu gece çok önemli bir gelişmeye tanık olacaklarını vurguladı. Ayrıca Memiş açıklamalarında yatırımcılara “hazırlığa başlayın” çağrısı da yaptı.

HIZLI BİR YÜKSELİŞE NEDEN OLDU

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin beklentilerin altında kalması, ekonomi piyasalarında büyük bir hareketlilik yarattığı belirtilerek verilerin ardından uluslararası finans piyasaları, Fed’in eylül ayında faiz indirimi yapmasını fiyatlamaya başladığı ve altın ve gümüş fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olduğpu ifade edildi.

40 DOLAR BİRDEN ARTTI

Fed’in açıklamaları sonrası ons altın, 40 dolar birden artarak 2415 dolara kadar yükseldiği belirtilerek diğer emtiaların da değer kazanmasına yol açtığı vurgulandı. İslam Memiş, altın fiyatlarındaki bu yükselişin ardından yatırımcılara yönelik dikkat çeken uyarılar da yaptı.

İSLAM MEMİŞ’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak İslam Memiş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Altının gram fiyatı resmi kur tarafında 2535 lira seviyesinde ancak serbest piyasalarda 2550-2565 lira seviyesinde. Gram altın bugün serbest piyasalarda 2567 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu görmüş oldu.

Bayramdan önce onlarca kez Temmuz ayının hazırlığını yapın, Temmuz itibarıyla yeni rekorlar başlıyor demiştim. Haziran ayında 2420 lira olan gram altın, Temmuz ayının 2. haftasındayız 2567 liraya kadar yükseldi. Haziran ayında hazırlığını yapmış, açık pozisyonlarını kapatmış herkes çok akıllı bir yatırım yapmış oldu.

Gram altında yıl sonuna kadar 3000 lira ile 3500 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz. Elbette fiyat dalgalanmaları yaşanacaktır, düşüşler olacaktır ancak yükselişler kalıcı olacak.

Sarrafiye grubu altınlarda yıl sonuna kadar çeyrek altın fiyat beklentim 5 bin tl, yarım altında 10 bin. Tam altında 20 bin TL”