Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika en düşük emekli maaşına zam belli oldu! Rakam ve tarih verildi: Cumhurbaşkanına sunulacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam için tarih ve rakam verilirken emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve yeni taban aylık miktarı konusunda çalışmalar tamamlandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı bildirildi. AK Parti Grupbaşkanvekili Abdullah Güler konu hakkında açıklamalarda bulundu. Güler açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

YAPILAN AÇIKLAMA

“Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı’na arz etmeyi düşünüyoruz. Geçen hafta da malum kanun teklifini sunarken de söylemiştik. Bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık. Onlar üzerine çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bütçe karşılığı… Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. Bu akşam Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Yarın vergi düzenlemesiyle birlikte TBMM Başkanlığı’na arz etmeyi düşünüyoruz. Bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim rakamın. Bazı alternatifler var çünkü.”

RAKAM BELLİ

Yarın (16 Temmuz Salı) TBMM’ye vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifinin sunulması beklenirken emekliye dair karar da açıklanacağı ifade edilerek yapılan kapsamlı çalışmalar doğrultusunda en düşük emekli maaşının 12 bin lira olması yönünde beklentiler bulunuyor. Bu beklenti ise ihtimali en çok olan beklentidir.