Gündemİzmir Haberleri

İzmir alev alev yanıyor: Buca ve Gaziemir’deki yangında son durum!

İzmir’in Buca ilçesinde başlayan yangın büyüyerek Gaziemir ilçesine sıçradı. Yangın, Gaziemir ilçesinde yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Bölgede çok sayıda ekip yangını kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada İzmir’in Buca ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve Gaziemir ilçesine sıçrayan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangın, dün saat 13.00 sıralarında Buca ilçesinde başlayıp, ardından Gaziemir ilçesine sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere, itfaiye ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu müdahalede bulundu.

YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Yangına Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, 7 uçak ve 4’ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopterden oluşan toplam 27 adet hava aracı, 40 adet arazöz, 9 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi, belediyelerden 21 tanker ve 5 arazöz ve 5 polis TOMA’sı ile müdahaleye devam ediyor.

HAVA TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ

Yangının Adnan Menderes Havalimanı’na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle aksamalar yaşanan hava trafiği normale döndü. Havalimanında yaşanan aksamalar nedeniyle yolcu yoğunluğu yaşandığı öğrenildi.

YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRAMASI ENGELLENDİ

Gece saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit yangın nedeniyle bölge tedbir amaçlı boşaltılırken, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu alevler yerleşim yerlerine sıçraması engellendi.