Gündem

Bankalar, havaalanları, hastane işleri durdu: Birçok sektörde işlemler yapılamıyor!

Bankalar, havaalanları, hastane işleri durdu. Birçok sektörde işlemler yapılamıyor. Dünya genelinde yazılımsal işlemlerde arıza yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İnternet sistemlerinde dünya genelinde sıkıntı yaşanıyor. Türk Hava Yolları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti sorunu var. Havacılık ve bankacılık gibi sektörler başta olmak üzere birçok şirket bu durumdan olumsuz etkilendi.

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Sıkıntı siber saldır kaynaklı değil. Bir siber saldırısı söz konusu değil. Bazı kurumlarımızda aksaklığın önemli bölümü atlatıldı” ifadelerine yer verdi.

Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:“Özellikle dünya genelinde ciddi bir siber saldırı riski ile karşı karşıyayız. Belki kişisel veri güvenliği açısından ciddi problemleri getirecek potansiyele sahip. Belki de dünyanın görmüş olduğu en büyük siber saldırıdan bahsediyoruz.THY’den açıklama yapıldı. Geçici süreçte bilgi servislerinde yaşanan problemler nedeniyle biletleme işlemlerinde sorunlar yaşandığını açıkladı. Bugün ilk açıklama siber saldırı ile ilgili Avustralya’dan geldi. Avustralya’da bankacılık işlemlerinin yapılamadığı noktasında ciddi açıklamalar gerçekleştirildi.İngiltere’nin en büyük yayın kuruluşlarında yayın gerçekleştirilememesi ABD’de bankaların hizmet verememesi dünya çapında siber saldırı olabileceği riskini beraberinde getirmeye başladı.”

MİCROSOFT ÇÖKTÜ

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un 365 uygulamalarında dünya genelinde yaşanan arıza nedeniyle birçok sektörde aksamalar yaşanıyor. Havalimanlarında uçuşlar yapılamazken televizyon kanalları da yayın gerçekleştiremiyor. Bankacılık işlemleri de aksamalara uğruyor.

SORUN ARAŞTIRILIYOR

Microsoft 365 tarafından yapılan açıklamada, “Kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimini etkileyen bir sorunu araştırıyoruz” denildi. Açıklamada, sorunu hafifletmeye devam ederken “Hizmet kullanılabilirliğinde olumlu bir eğilim gözlemlediğini” söyledi.