Editörün SeçtikleriEkonomi

Elinde gram altını olanlar dikkat! Gram altın 3.500 TL duyurusu yapıldı: Tarih belli oldu

Son dönemde altın fiyatları hızla yükseliyor ve gram altın, rekor seviyelere ulaşma yolunda hızla ilerlediği belirtilerek haftanın son gününde gram altının fiyatı, 18 Temmuz 2024 itibariyle önemli bir artış gösterdiği bildirildi. Bununla beraber uzmanlar, altın fiyatlarının bu yükselişinin sürdüğünü ve gram altının 3500 TL’ye kadar çıkacağını öngörürken bu süreçte özellikle altın borcu olanların dikkatli olmaları gerektiği uyarısı da yapıldı.

ALTIN FİYATLARI

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan açıklamalar, altın fiyatları üzerinde büyük bir etki yarattığı belirtilerek FED’in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağına dair verdiği sinyaller, ons altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden olduğu ve bu durum, gram altın fiyatlarını da olumlu yönde etkilediği vurgulandı. Kapalıçarşı’da gram altın, 2667 TL seviyelerine kadar yükseldiği ifade edilerek çeyrek altın 4.350 TL, yarım altın 8.692 TL ve tam altın ise 17.330 TL’ye çıktığı da vurgulandı.

Çin Merkez Bankası’nın da bu artışta payı var. Yaklaşık iki aydır altın alımlarını durduran Çin Merkez Bankası’nın yeniden alımlara başlaması durumunda, FED’in faiz indirimleriyle birlikte altın fiyatlarının daha da yükseğe çıkması bekleniyor. Bu senaryo, altının global piyasada kanat takıp yükselebileceğini gösteriyor.

GRAM ALTIN 3.500 TL

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında uzun süredir bir baskılanma olduğunu belirtirken Eylül ayında altının ons fiyatının 2.600 dolar seviyesine yükselebileceğini ve bu artışın jeopolitik gerginliklerle destekleneceğini paylaştı. Ayrıca  Yıldırımtürk, gram altının Eylül ayında 3250 TL seviyelerine ulaşmasını beklediğini ve yıl sonuna kadar 3500 TL seviyesine çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu paylaştı.