Editörün SeçtikleriEkonomi

Ve beklenen tarih açıklandı! Zamlı paralar hesaplara yatıyor: Banka hesaplarınızı kontrol edin

Emekli Sandığına bağlı emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanlar için Temmuz ayı zam farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağı belli oldu. Günlerdir merakla bekenen tarih açıklandı ve banka hesaplarına paraların yatırılacağı bildirildi. Ancak bu ödemelerin maaş alma sıklığına göre değiştiği de bildirildi.

TARİH BELLİ OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Emekli Sandığına bağlı emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek ödeneceği ifade edildi. Ayrıca açıklamada ödemelerin 26 Temmuz’da yapılacağı ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında,

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık maaş farkı tutarında,

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında,

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık maaş farkı tutarında, tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 Milyar TL’dir.”