Gündem

Bu bölgeye deprem uyarısı: Yakın zamanda deprem olacak!

Korkutan depremin ardından dikkat çeken bir açıklama geldi. Çanakkale’de gerçekleşen 4.7 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür bir değerlendirmede bulundu. Prof. Görür, Marmara’da beklenen depreme dikkat çekti.

AFAD tarafından alınan bilgilere göre, dün saat 17.39’da Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve İzmir’de de hissedildi. Depremin ardından bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Prof Dr. Naci Görür, “Bu kol ve Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak.” ifadelerini kullandı.

DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X’teki sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Görür, depremin Bayramiç’in güneyindeki Evciler Fay Zonu’nda meydana geldiğini açıkladı. Bu fayın Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) orta branjına ait olduğunu ifade etti.

“ŞİMDİLİK EN YAKIN DEPREM MARMARA’DA OLACAK”

Prof. Dr. Naci Görür, “Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara’da olacak.” değerlendirmesi yaptı.