Editörün SeçtikleriEkonomi

Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Günlerdir beklenen paralar yatırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 14 günlük maaş farkları ödendiği belirtilerek bu ödeme, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere maaşlarda oluşan farkları kapsadığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak emekliler, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin maaş farkları, ilgili banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına 26 Temmuz 2024 tarihinde yatırıldığı vurgulandı.

HESAPLARA YATIRILDI

Bununla beraber Sosyal Güvenlik Kurumu’nun açıklamasına göre, maaş farkları ödemeleri 26 Temmuz itibarıyla tamamlandığı ifade edilerek bu ödeme, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla maaşlarda meydana gelen fark tutarlarını kapsadığı ve Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler, bu maaş farklarını hesaplarına yatırılan miktar olarak görebilecekleri vurgulandı. Ödemeler, aylık aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılmış durumda olduğu da bildirildi.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ YARARLANDI

Söz konusu ödemeler, geniş bir kitleyi kapsadığı da bildirilerek toplamda 2 milyon 441 bin 795 kişi, bu maaş farklarından yararlanacağı ve emekliler, malul ve vazife malulü olanlar, ayrıca dul ve yetim aylığı alanlar bu ödemelerden faydalanan gruplar arasında yer aldığı paylaşıldı.