Editörün SeçtikleriEkonomi

Banka hesaplarınıza yatacak! Yeni ikramiyeler belli oldu:TBMM’de onaylandı

Milyonlarca memurun beklediği ikramiye haberleri nihayet gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin detaylarını paylaştı. Temmuz ayında yapılacak zammın yanı sıra, memurlar için toplu iş sözleşmesi ikramiyeleri de netlik kazandığı belirtilerek ne kadar ödeneceği de belli oldu.

SONUNDA BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden önemli bir duyuru yaptı ve memurların uzun süredir beklediği toplu sözleşme ikramiyesi hakkında detayları paylaştı. Bakan Işıkhan, Meclis’ten geçen yeni yasaya göre memurların 641 TL ikramiye alacağını ifade etti.

641 TL OLARAK AÇIKLANDI

Memurlar, temmuz ayında yapılacak zammın yanı sıra, toplu iş sözleşmesi ikramiyelerini de merak ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda sosyal medyada açıklamada bulundu ve sendika ve konfederasyonlarla yürütülen diyalog sonucunda sağlanan ikramiyenin, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla iptal edildiğini hatırlatarak yeni yasayla birlikte memurların 641 TL ikramiye alacağını bildirdi.

MAAŞLARDA AZALMAYA YOL AÇTI

Tüm bunlarla beraber Bakan Işıkhan, ikramiyelerin memurların aylık maaşlarını doğrudan etkilediğine dikkat çekti. İptal edilen ikramiyenin, kamu görevlilerinin maaşlarında azalmaya yol açtığını belirten Bakan Işıkhan, memurların kazanımlarının her zaman korunacağını vurguladı ve emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.