EkonomiGündem

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapmayan varsa dikkat: Duyuru yapıldı!

Milyonlarca araç sahibinin ödemesi zorunlu olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için son günlere girildi. 31 Temmuz Çarşamba gününe kadar MTV ödemesi yapmayanlar faiz ödemek zorunda kalacak. Öte yandan borç ödenmediğinde vergi dairesinden e-haciz işlemi de başlatılabilir.

MTV ödemesinde son gün 31 Temmuz olarak duyuruldu. Bu tarihe kadar yapılmayan ödemeler, aylık %4,5 gecikme faizi ile karşılaşabilir ve vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi başlatılabilir. Bu tarihlerde ödemelerini yapmayan araç sahipleri çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilir.

Ödemeyi zamanında yapmayan araç sahipleri ise bazı yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak. Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde, aylık %4,5 gecikme faizi uygulanacak. Ayrıca, borç ödenmediğinde vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi başlatılabilir.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemeleri, vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden yapılabildiği gibi, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ve mobil uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilebilir.

MTV borcunuzu sorgulamak ve ödemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz: Anlaşmalı bankaların şubelerine başvurarak veya internet bankacılığı üzerinden plaka bilginizi girerek borcunuzu sorgulayabilir ve ödeme yapabilirsiniz. MTV’yi tahsile yetkili vergi dairesi müdürlüklerine başvurarak ödeyebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mobil uygulamalarını (iOS ve Android) kullanarak ödeme yapabilirsiniz.

Gib.gov.tr üzerindeki “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ivd.gib.gov.tr adresindeki MTV ve trafik para cezası ödeme bölümünden vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz.