EkonomiGündem

IBAN’lara bu ay 9 bin 77 TL yatacak: Kontrol edin!

Ağustos ayına girilmesiyle birlikte ödemelerle ilgili gelişmeler araştırılmaya başladı. Ödeme bekleyen vatandaşlar paralarının ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. Bu ödemeler arasında devlet tarafından yapılan ödemelerden olan evde bakım maaşı da var. Ödeme kapsamında bu ay hesaplara 9 bin 77 TL geçecek.

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşlar her ay maaş yatıyor. Evde bakım maaşı olarak hesaplara 9 bin 77 TL aktarılıyor. Buna göre, ayın 15’inden itibaren evde bakım maaşı ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.