Editörün SeçtikleriEkonomi

Emekliye yeni zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı 17.500 TL: Emekliler bayram edecek

Temmuz ayında gerçekleştirilen zammın ardından, emeklilere ödenecek maaş tutarları netleştiği ifade edilerek yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak bu zam, daha önce bu meblağın altında maaş alan emeklilere uygulanarak, yeni maaşlar hesaplara yatırılmaya başlandığı belirtilerek bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına ilişkin açıklamalar geldiği de biliniryor.

BORÇ AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftalarda partisinin grup toplantısında, emeklilere yeterli zammın yapılamamasının sebebini belediyelerin SGK borçlarına bağladığı belirtilerek Erdoğan, bu borçların tahsil edileceği yönünde bir mesaj verdi ve bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. Özel konu hakkında açıklamalarında emeklilere yönelik bir maaş teklifi sundu ve Erdoğan’ın açıklamalarına karşı çıkarak borçlarla ilgili bazı ayrınttılar paylaştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17.500 TL TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstererek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bize asgari ücret verin emekliye demişsiniz, 100 milyar lira lazım. SGK borçlarınızı ödeyin, o zaman verelim. SGK’ya olan borçların sadece yüzde 3’ü belediyelerimize ait. Geriye kalan yüzde 97’lik kısmı diğer borçlar. Bu borçların yüzde 35’i bizim, diğer kısmı ise AKP döneminden kalan borçlar. Borçların büyük kısmı AKP döneminden kalma.

60 milyar lira bizim var, 35 milyar lira ise AKP’ye ait. Türkiye’nin büyük belediyeleri bizde, borçların yarısı sizde. Bizim hesaplamamız doğru, SGK borçları ödenmediği sürece emeklilere zam yapılacağı söyleniyor. Emeklilere 17 bin 500 TL maaş verilsin, CHP’li belediyeler tüm borçlarını kapatacak. Yapılacak bir düzenlemeyle, emeklilere 17 bin 500 TL maaş öneriyoruz”