Editörün SeçtikleriGündem

Şiddetli deprem oldu o ilde yaşayanlara uyarı geldi: Daha şiddetli deprem bekleniyor

Bursa’da sabaha karşı meydana gelen 4 şiddetindeki deprem, bölge halkı tarafından endişeyle karşılandı ve depremin merkez üssünün Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonunda olduğu ifade edilirken bu fay zonu üzerinde gerçekleşen sarsıntının ardından, yer bilimcilerden önemli açıklamalar geldi.

NACİ GÖRÜR UYARDI

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonunda olduğunu ifade ederek Görür, bu fayların daha büyük depremler üretebileceği konusunda uyarı yaptı. Ayrıca sosyal medya paylaşımında uyarılar yapan Görür açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bursa’nın Gazioluk-Orhaneli bölgesinde 4,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’nın güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonunda oluştu. Bu fay, doğrultu atımlı ve sağ yönlü bir fay olup, daha büyük deprem üretme potansiyeline sahip”

DEPREMLERİ HATIRLATTI

Tüm bunlarla beraber Görür açıklamalarında Bursa ve çevresinde geçmişte yaşanan büyük depremleri örnek vererek, mevcut fay zonunun tarihsel olarak da büyük depremler üretebileceğini paylaşarak 1855, 1857, 1953 ve 1954 yıllarında meydana gelen büyük depremler, bu bölgenin sismik aktivitesinin yüksek olduğunu bildirdi ve mevcut fay zonunun potansiyel tehlikesi hakkında dikkatli olunması gerektiğini paylaştı.