Editörün SeçtikleriGündem

O bölgede yaşayanlar dikkat! Salı günü başayacak, Cuma’ya kadar devam edecek: Çok acil önlem alın

Önümüzdeki hafta, salı gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur beklendiği ifade edilerek bu sağanak geçişlerinin Cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin edilirken özellikle bu bölgelerde yaşayanların, yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği paylaşıldı. Bununla beraber Batıda ise sıcak hava etkisini sürdürecek ve bu durum, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde sıcaklıklarla kendini göstereceği bildirildi.

SAĞANAK DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uzmanlarından Abdullah Macit, önümüzdeki haftanın hava durumu hakkında bilgi verirken haftanın ilk gününde, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği bildirildi.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Bu noktada Salı gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Kars ve Ardahan çevreleri ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde sağanak geçişleri yaşanacağı ifade edilerek diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacağı ve bu süreçte hava sıcaklıklarının, güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde olacağı, diğer yerlerde ise normaller civarında seyredeceği aktarıldı.

YAĞIŞLI HAVA HAKİM OLACAK

Abdullah Macit, hava sıcaklıklarının hafta boyunca değişmeyeceğini, özellikle güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade etti. Haftanın sonuna kadar sıcaklıkların genel olarak stabil kalacağı ve Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlı hava koşullarının devam edeceği belirtiliyor. Macit, bu süreçte dikkatli olunması ve yağışlara karşı tedbirli davranılması gerektiğini vurguladı.