Editörün SeçtikleriEkonomi

Emeklilere yeni zam için oran belli oldu! Bu sabah açıklandı

Temmuz ayı enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı ve bu ay için belirlenen enflasyon oranı yüzde 3.32 olarak belirlendiği belirtilerek SGK ve Bağ-Kur emeklileri, bu oran doğrultusunda maaşlarına yüzde 3.23 oranında bir zam alacağı ifade edildi. Ayrıca bu artış, Ocak 2025 maaşlarına yansıyacağı bildirildi.

ORAN BELLİ OLDU

Memur ve memur emeklilerinin maaş artışları, enflasyon verilerine göre belirleneceği belirtilerek 2025 yılının ilk yarısında memur maaşlarına yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 oranında zam yapılacağı ifade edildi ve ancak, eğer enflasyon oranları bu belirlenen oranların üzerine çıkarsa, maaşlara ek bir fark yansıtılacağı aktrıldı.

Enflasyon verileri her ay güncellenecek ve bu veriler doğrultusunda maaş zammı hesaplanacak. Temmuz ayında açıklanan yüzde 3.23 oranındaki enflasyon, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam olarak yansıyacak. Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranları, yıl sonunda kesin zam oranını belirleyecek.

FARKLARA EKLENECEK

Tüm bunlarla beraber memur maaşları için yapılacak zam oranları, enflasyon oranının altında kalırsa, aradaki fark maaşlara eklenerek ödeneceği ifade edildi ve ayrıca, enflasyon oranı negatif bir değer olarak açıklanırsa, belirlenen zam oranında bir düşüş yaşanabileceği de paylaşıldı.