Gündemİzmir Haberleri

İzmir yanıyor: Orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı!

İzmir’de son dakika haberleri… İzmir’de meydana gelen yangın devam ediyor. Çok sayıda ekip bölgede yangını söndürmek için çalışma yapıyor. Havadan ve karadan müdahale edilen yangının yerleşim yerlerine ulaştığı öğrenildi.

İzmir’de orman yangınları sürüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yangının söndürülmesi zorlaştı. Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

SABAH SAATLERİNDE YENİDEN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Dumanları fark eden çevredekiler, durumu ekiplere bildirdi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı.

Saat 07.00 sıralarında günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı. 2 uçak ve 4 helikopter ile alevlere çok sayıda sorti yapıldı. Söndürme çalışmalarına havadan ve karadan sürüyor.

SANCAKLI MAHALLESİ’NE TAHLİYE

Alevlerin etkisi altına aldığı Sancaklı Mahallesi’ndeki vatandaşlar tahliye ediliyor. Öte yandan Karşıyaka’daki belediye şantiyesi de boşaltıldı.

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, bölgeye takviye olarak 2 uçak, 1 helikopter, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı takviye olarak gönderildi.