Gündem

Peş peşe korkutan deprem: Hatay’dan da hissedildi!

Korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD, sınırda meydana gelen depremi duyurdu. Deprem, Hatay’dan da hissedildi. Depremin ardından Hatay Valiliği’nden bir açıklama yapıldı.

AFAD tarafından alınan bilgilere göre, Suriye’nin Hama şehrinde saat 13.15’te 3 dakika arayla 5,2 ve 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin Hatay’ın Yayladağı ilçesine 119,90 kilometre mesafede gerçekleştiği belirlendi.

PEŞ PEŞE DEPREM

Hama’da saat 13.18’de ise 4,2 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bu depremin ise Hatay’ın Altınözü ilçesine 107,25 kilometre mesafede olduğu aktarıldı.

Depremlerin 7,16 ve 7,1 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi. Sarsıntı, Hatay ve Gaziantep’te de hissedildi. İskenderun ilçesinde bazı vatandaşlar, tedbir amaçlı dışarı çıktı.

Hatay Valiliği konuya ilişkin açıklamasında şunları paylaştı:

“Depremlerde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmayıp 112 Acil Çağrı Merkezi’ne herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı Yayladağı ve Altınözü ilçelerimize AFAD arama kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir”