Editörün SeçtikleriGündem

Ege’nin bir incisi daha yanıyor! Yeni yangın çıktı: Seferber olundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ülke genelinde 5 farklı noktada orman yangınlarının sürdüğünü açıkladı ve ardından, Muğla’nın Yatağan ilçesinde yeni bir yangın başladığı bildirildi. Muğla’nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla ilerlediği belirtilerek bu yeni yangının ortaya çıkmasıyla birlikte, Muğla ilindeki yangınlarla mücadele edilen bölge sayısı 6’ya ulaştığı ifade edildi. Alevlerin kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

TRAFİK KAPANDI

Yangın nedeniyle Aydın-Muğla kara yolu trafiğe kapatıldığı aktarılarak yangının hızla yayıldığı bölgelerde karadan ve havadan müdahale edildiği ve ekipler, hem karadan hem de havadan yangını söndürmek için yoğun bir çalışma yürüttüğü bildirildi.

İKİ İLÇEDE ORMAN YANGINI

Muğla ilinin Menteşe ve Yatağan ilçelerinde çıkan orman yangınları, hem karadan hem de havadan müdahale edilerek söndürülmeye çalışılıyor. Yangınlar, öğle saatlerinde Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda başladı. Durumun ciddiyetini fark eden vatandaşlar, acil çağrı merkezi 112’ye başvurdu ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi.

HASAR TESPİTİ

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’de meydana gelen orman yangınlarından etkilenen bölgelerde yapılan incelemelerin sonuçlarını paylaştı ve incelenen 52 bina ve 97 bağımsız bölümden 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkıldığı veya ağır hasar aldığı vurgulanarak yangının etkileri, bu binaların büyük bir kısmında ciddi hasarlarla sonuçlandığı ifade edildi.