Editörün SeçtikleriEkonomi

Bugünden itibaren geçerli tam tamına yüzde 40 zam yapıldı: Arabası olanlar isyanlarda

HGS geçiş ücretlerine bugün itibarıyla yeni zam uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda yüzde 40’lık zam, milyonlarca araç sahibini etkilerken iki gün önce köprü ve otoyol ücretlerine de zam yapıldığı da hatırlanıyor.

YÜZDE 40 ZAM GELDİ

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarifelerine 19 Ağustos’tan itibaren yapılacak zam duyurusu daha önce yapılmıştı ve bu artış bugün itibarıyla yürürlüğe girdiği ifade edilerek bankacılık sektöründen edinilen bilgilere göre, HGS ücretlerine yüzde 40 oranında bir zam uygulandığı belirtildi.

HGS’de otomatik yükleme tutarı 245 TL olarak belirlendiği ifade edilerek HGS’nin alt limit fiyatları en son 1 Nisan’da yapılan yüzde 75’lik artışla 175 TL’ye yükseltildiği hatırlanıyor. Ayrıca Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinin de güncellenmesi gerektiği de belirtilmişti.

245 TL’YE ÇIKACAK

Yeni düzenlemeyle, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşamalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu nedenle, otomatik yükleme tutarının 245 TL’ye çıkarılması öngörülüyor.